De woningen

De eventueel te bouwen woningen zijn, specifiek passend bij de locatie, ontworpen door MAD architekten uit Groningen. De architect heeft een basis ontwerp gemaakt en met daarop een aantal varianten. Hieruit kan je een keuze maken en samen met de architect naar eigen inzicht en smaak wijzigingen en/of aanvullingen in aanbrengen. Eventueel kan je ook een compleet nieuw ontwerp maken.

De woningen zijn geori├źnteerd op het Eemskanaal en je kan er voor kiezen om op de eerste verdieping (gedeeltelijk, zg. split-level) te wonen, zodat je kan genieten van het uitzicht op het kanaal en de voorbijvarende schepen. De achterzijde van de woningen biedt uitzicht op weilanden en het Damsterdiep, waar je eventueel een boot aan eigen steiger kan neerleggen. Langs de oever van het Damsterdiep is een strook van 8 meter waar niet op gebouwd mag worden en een recht van overpad voor de aanwonenden geldt. Het biedt zo mogelijkheden voor het maken van een gemeenschappelijke aanlegsteiger en/of barbecue plaats.

De ontsluiting van de woningen is via de afrit van de dijk langs het Eemskanaal en is gemeenschappelijk eigendom van de 5 aanwonenden.